Twee jaar cel voor smokkel van 335 kilogram cannabis

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 26-jarige Nederlander heeft in de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor de smokkel van minstens 335 kilogram cannabis. Eind mei 2016 verwittigde de expeditieverantwoordelijke van een Oostends transportbedrijf de politie.

Volgens de vrouw was er op korte tijd vijf keer één pallet met handdoeken afgeleverd met Groot-Brittannië als bestemming. Bij een controle van zo’n pallet troffen de speurders liefst 67 kilo cannabis aan, verborgen tussen lakens. Onderzoek wees uit dat de vijf palletten telkens waren afgeleverd met dezelfde huurwagen. Die bleek op naam te staan van Nederlander Riley L. (26).

De man was in dienst van een georganiseerde bende en was verantwoordelijk voor het verpakken en vervoeren van cannabis. Toen de expeditieverantwoordelijke verklaarde dat een man van rond de 50 drie van de vijf palletten had afgeleverd, werd ook de oom van R. in verdenking gesteld. Maar volgens de rechter bevatte het dossier onvoldoende bewijzen tegen Jacobus L., die bijgevolg werd vrijgesproken.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier