Twee jaar cel voor smaad, slagen en weerspannigheid

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De 34-jarige Oostendenaar Matthew E. is in beroep veroordeeld tot twee jaar effectief voor onder meer smaad, slagen en weerspannigheid.

Op 18 februari 2018 kreeg Matthew E., die een vijftiental tequila’s had gedronken, het aan de stok met enkele cafégangers. E. had er geflirt met een meisje met dwerggroei. Volgens hem had het meisje hem met een glas geslagen, maar volgens haar vrienden had E. zelf met een glas uitgehaald en een van de slachtoffers achtervolgd tot in de toiletten.

Hij sloeg vijf grote gaten in de toiletdeur waar het slachtoffer zich achter had verschanst. Nadien stelde hij zich nog eens bijzonder weerspannig op tegenover de agenten. Hij kreeg 18 maanden cel, maar in beroep stuurde hij zijn kat.

‘Kansen opgebruikt’

De procureur-generaal was niet mals in zijn vordering. “Tegen een politieagent zei hij: ‘je bent dood jongen!’ En van iemand die al eens 40 maanden heeft gekregen voor poging moord, kan je dat wel serieus nemen. Bovendien was hij al eens betrokken in een ander dossier waar een drugsdode viel. Voor mij zijn al zijn kansen opgebruikt!” Hij vorderde twee jaar effectief en dat was ook de uitspraak van het hof. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier