Twee jaar cel voor diefstal van eten en sterke drank

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 34-jarige Bruggeling bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor vier inbraken en een reeks diefstallen. In supermarkten graaide Kevin V. vooral sterke drank en eten mee.

De beklaagde pleegde de inbraken in De Haan, Blankenberge en Brugge. Hij maakte er onder andere een ladder, een luchtmatras en twee tuinstoelen buit. In Blankenberge sloeg Kevin V. op 23 september 2017 een grotere slag, want daar ging het om een gevulde trolley en een gevulde valies. Aan het slachtoffer moet de beklaagde ruim 2.400 euro schadevergoeding betalen.

In december 2017 werd V. betrapt bij het stelen van een fles wodka in de Aldi in Blankenberge. Bij de Delhaize in Blankenberge stal hij enkele maanden later onder andere twee varkenshaasjes en een doosje sint-jakobsschelpen. Op 29 mei 2018 ging het in Kortrijk om een fles gin, stokbrood, twee stukken zalm en een droge worst. Bij latere feiten in Oostende en Blankenberge maakte hij ook nog een fles cava en een fles witte vermout buit.

Kevin V. werd meermaals op heterdaad betrapt en werd dankzij camerabeelden aan de feiten gelinkt. Tijdens zijn verhoor bekende hij ook meerdere feiten. De beklaagde liet echter verstek gaan voor zijn proces. Bovendien kreeg hij eerder al een jaar cel voor slagen en brandstichting. In die omstandigheden veroordeelde de rechter hem tot twee jaar effectieve gevangenisstraf.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier