"We hadden de daders en hun voertuig al een tijdje in het vizier", klinkt het bij Thomas Detavernier, persverantwoordelijke van PZ Vlas. "Mede dankzij het ANPR-cameraschild dat op alle invalswegen rond Kortrijk, Kuurne en Lendelede actief is, kon een duidelijk beeld gevormd worden van het voertuig waarmee de inbrekers zich verplaatsten."

"Op donderdagmorgen zag een anonieme politiepatrouille het gesignaleerde voertuig staan op de oprit van een woning in Marke", vervolgt Detavernier. "De verdachten waren er aan het inbreken en werden op heterdaad betrapt. De verdachten werden even later klemgereden op het Olympiadeplein in Marke."

"In hun voertuig werd de buit teruggevonden van zowel de inbraak als van een inbraak die eerder die morgen gepleegd werd. Daarnaast hadden de daders die dag ook nog proberen in te breken in een derde woning, maar daar werden ze opgeschrikt door een bewoner die ze niet verwacht hadden."

"De daders werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat. Het parket van Kortrijk werd op de hoogte gebracht en onderzoekt de zaak, samen met de lokale recherche. Er wordt onderzocht of de mannen ook betrokken waren bij andere inbraken en diefstallen in Kortrijk en omgeving. De twee verdachten worden vrijdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter", besluit Detavernier.

"We hadden de daders en hun voertuig al een tijdje in het vizier", klinkt het bij Thomas Detavernier, persverantwoordelijke van PZ Vlas. "Mede dankzij het ANPR-cameraschild dat op alle invalswegen rond Kortrijk, Kuurne en Lendelede actief is, kon een duidelijk beeld gevormd worden van het voertuig waarmee de inbrekers zich verplaatsten.""Op donderdagmorgen zag een anonieme politiepatrouille het gesignaleerde voertuig staan op de oprit van een woning in Marke", vervolgt Detavernier. "De verdachten waren er aan het inbreken en werden op heterdaad betrapt. De verdachten werden even later klemgereden op het Olympiadeplein in Marke.""In hun voertuig werd de buit teruggevonden van zowel de inbraak als van een inbraak die eerder die morgen gepleegd werd. Daarnaast hadden de daders die dag ook nog proberen in te breken in een derde woning, maar daar werden ze opgeschrikt door een bewoner die ze niet verwacht hadden.""De daders werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat. Het parket van Kortrijk werd op de hoogte gebracht en onderzoekt de zaak, samen met de lokale recherche. Er wordt onderzocht of de mannen ook betrokken waren bij andere inbraken en diefstallen in Kortrijk en omgeving. De twee verdachten worden vrijdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter", besluit Detavernier.