Twee batterijdieven geklist in Waregem

Redactie KW

Een interventieploeg van politiezone Mira kon in de nacht van 21 op 22 oktober 2019 in de Kortrijkseweg in Waregem twee dieven op heterdaad betrappen.

Rond 1 uur dinsdagmorgen merkte een anonieme interventieploeg van politiezone Mira een verdacht voertuig op dat geparkeerd stond naast een vrachtwagen. De ploeg ging over tot controle. Tijdens de controle van de 23-jarige bestuurder D.G. uit Roeselare, die al voor andere zaken gekend was bij de politie, vluchtte een tweede man te voet weg. De achtervolging werd ingezet maar de persoon kon niet meer worden aangetroffen.

Blijkbaar waren de twee mannen van plan de batterijen van de vrachtwagen te stelen. Eén batterij was al gedeeltelijke uit de ligplaats gehaald.

Uit verder onderzoek kon de politie de identiteit van de vluchtende persoon achterhalen. Het bleek te gaan om de 22-jarige K.J uit Kuurne, eveneens geen onbekende voor de politiediensten. In samenwerking met de politie van de zone Gavers kan betrokkene iets na 2 uur deze morgen opgepakt worden in de buurt van zijn woning. Uit verder onderzoek bleek dat zij ook in aanmerking komen voor een diefstal eerder die avond in Houthulst.

Beiden werden gedagvaard in snelrecht door het parket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier