Trio voor rechter na onderschepping drugspakket in postkantoor Torhout

© iStock
Redactie KW

Twee mannen en een vrouw staan in de Brugse strafrechtbank terecht voor drugsbezit.

Het onderzoek ging in juli van start na de onderschepping van een verdacht pakket in het postkantoor van Torhout. In het pakket stak naast een bus deodorant ook nog een speelgoedboot waarin vier zakjes cocaïne verborgen zaten. Onderzoek voerde speurders naar de 28-jarige Malika M. uit Torhout en haar Tunesische vriend Walid S. (32). De politie viel binnen in hun woning waar ook Rami S., de 28-jarige broer van Walid, bleek te verblijven. In diens kamer vond de politie een beautycase met daarin 75 gram speed, 54 gram marihuana en 362 xtc-pillen.

Verder onderzoek wees uit dat Rami S. 1.300 euro naar zijn familie in Tunesië had verstuurd. Hij stelde dat dit zijn salaris betrof, maar de procureur hechtte daar geen geloof aan en vroeg een effectieve celstraf voor de man. Het Torhoutse koppel riskeert een celstraf met uitstel. De twee bekenden af en toe wat cannabis of hasj te gebruiken, maar hebben naar eigen zeggen niets te maken met het pakket. Nochtans werd de handtekening van Malika M. gebruikt om het pakket te verzenden. “Zij stuurt af en toe wat luxeproducten, zoals deodorant, naar haar familie in Tunesië. Dergelijke zaken zijn daar namelijk heel duur”, aldus haar advocaat.

Het koppel wees met een beschuldigende vinger naar Rami S. “Hij moest die drugs een tijdje bijhouden voor een man uit Brussel en kreeg hiervoor 300 euro. Maar dat pakket heeft hij niet verstuurd”, stelde zijn advocaat. De procureur noemde die uitleg ongeloofwaardig.

De uitspraak volgt op 12 december.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier