Tot zeven jaar cel voor grootschalige autozwendel

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

Twee kopstukken rond de Servische familie Jefkaj uit Boom zijn in beroep veroordeeld tot zeven jaar cel voor grootschalige autozwendel. Tot hun slachtoffers behoorden ook garagisten en eigenaars van wagens uit de regio Diksmuide.

De voorbije jaren sloeg een bende rond de Servische familie Jefkaj op verschillende plaatsen in ons land toe. Ook verschillende garagisten en eigenaars van wagens uit de streek rond Diksmuide werden het slachtoffer van autozwendel.

De bendeleden kochten voertuigen van nietsvermoedende slachtoffers aan onder valse identiteiten. Handlangers kwamen de auto’s ophalen en toonden vervalste afschriften van overschrijvingen. Terwijl de eigenaars wachtten op hun geld, verdwenen de auto’s – allemaal van de duurdere merken- richting de automarkt in Wilrijk. Van daaruit werden de voertuigen verkocht naar het buitenland.

Strengere straffen

De bende haalde op die manier duizenden euro’s binnen. Het leeuwendeel van de bendeleden kreeg een gevangenisstraf tussen de een en de vijf jaar. De kopstukken van de bende, S. Jefkaj en I. Jefkaj, kregen in Veurne in eerste aanleg elk vijf jaar, maar in beroep werd die straf opgetrokken naar zeven jaar.

Ze kregen ook elk een boete van 24.000 euro en er werd bij S. Jefkai 171.000 euro verbeurd verklaard, bij I. Jefkai 233.000 euro. Zes andere leden kregen tussen een en drie jaar cel. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier