De overval vond plaats in april. Een man belde aan bij juwelier Verhaeghe-Vandamme. Nadat de eigenares nietsvermoedend de deur opende, zag ze op de camera hoe twee gemaskerde mannen mee de winkel binnenglipten. Ze vertrouwde het zaakje niet en sloot de winkel vanop afstand hermetisch af waardoor de overvallers gevangen zaten. Kort daarna circuleerden op Facebook beelden waarop te zien is hoe de drie mannen wanhopig de etalage proberen stuk te staan om te ontsnappen uit de juwelierszaak. De politie hoefde hen maar op te pikken.

Twee beklaagden werden vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 38 maanden, de derde kreeg veertig maanden cel. Een vierde overvaller, de chauffeur van de vluchtwagen, kon wegvluchten en werd niet geïdentificeerd. Volgens de anderen was hij de opdrachtgever.

De burgerlijke partij vroeg 102.000 euro schadevergoeding omdat het juwelierskoppel door de overval besloten had om de zaak vroeger dan gepland te sluiten. De rechtbank kende enkel 51.121 euro materiële schadevergoeding toe. Het koppel kreeg ook 2.000 euro morele schadevergoeding.

(Belga)

De overval vond plaats in april. Een man belde aan bij juwelier Verhaeghe-Vandamme. Nadat de eigenares nietsvermoedend de deur opende, zag ze op de camera hoe twee gemaskerde mannen mee de winkel binnenglipten. Ze vertrouwde het zaakje niet en sloot de winkel vanop afstand hermetisch af waardoor de overvallers gevangen zaten. Kort daarna circuleerden op Facebook beelden waarop te zien is hoe de drie mannen wanhopig de etalage proberen stuk te staan om te ontsnappen uit de juwelierszaak. De politie hoefde hen maar op te pikken. Twee beklaagden werden vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 38 maanden, de derde kreeg veertig maanden cel. Een vierde overvaller, de chauffeur van de vluchtwagen, kon wegvluchten en werd niet geïdentificeerd. Volgens de anderen was hij de opdrachtgever. De burgerlijke partij vroeg 102.000 euro schadevergoeding omdat het juwelierskoppel door de overval besloten had om de zaak vroeger dan gepland te sluiten. De rechtbank kende enkel 51.121 euro materiële schadevergoeding toe. Het koppel kreeg ook 2.000 euro morele schadevergoeding. (Belga)