Tot 14 maanden cel voor koperdiefstal bij Casier Recycling

© iStock
Redactie KW

Voor een nieuwe roof van koper bij recyclagebedrijf Casier uit Deerlijk zijn drie Bulgaren door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 14 maanden en boetes van 800 tot 1.600 euro. De zwaarste straf was voor een Bulgaar uit Waregem die in februari nog maar een voorwaardelijke celstraf opliep voor diefstal van 3 ton koper bij Casier.

Amper drie maanden nadat Lyuobomir D. (33) uit Waregem een celstraf van 12 maanden kreeg omdat hij samen met zijn echtgenote en twee onbekenden 3 ton koper stal bij Casier in Deerlijk, kon hij begin mei 2020 opnieuw opgepakt worden.

In een bosje vlakbij het recyclagebedrijf bleken twee verdachten in een geïmproviseerde werkplaats koper te strippen. Dimov M. (41) en Emil C. (44) wonen in Frankfurt en konden geen valabele uitleg geven voor hun aanwezigheid in de buurt. “Naar België gekomen voor de verjaardag van Emil”, probeerde Dimov M. wel.

Inburgeringscursus

Beiden zitten sinds 5 mei in de cel. Niettegenstaande zijn eerdere veroordeling loopt Lyuobomir D. wél opnieuw op vrije voeten rond. Hij kon na anderhalve maand in de cel een borgsom van 3.000 euro betalen. Hij bekende dat hij instond voor het transport van de gestolen metalen.

De rechter verklaarde zijn bestelwagen verbeurd. Bij zijn vorige veroordeling legde de rechter hem de verplichting op om een inburgeringscursus te volgen en werk te zoeken. Hij speelde toen ook al een Opel Zafira kwijt. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier