Testosteron à gogo

Fietsdiefstallen. Een plaag die kordaat aangepakt moet worden. Toch? © Facebook/Saskia Van Nieuwenhove
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Fietsdiefstallen. Het is een plaag die voor nogal wat ongemak zorgt maar laten we vooral niet gaan overdrijven.

Je hebt ze in alle maten en gewichten, geuren en kleuren. De luie student, de gehaaste tooghanger, de georganiseerde boef, de joyrider, de zatlap, de vandaal, de avonturier… Fietsdieven, een plaag van alle tijden.

Welk type dat bewuste weekend van 7 en 8 november de gloednieuwe BTT Rockrider 500 van onze tienerzoon uit de fietsstalling van het station in Tielt geplukt heeft, weet ik niet. Ik weet wél dat ik hem/haar zowat alle ziektes van de wereld en ver daarbuiten toegewenst heb. Dat er voor een fractie van een seconde (lees: drie dagen) geen marteltuig te gruwelijk was voor woorden om de snoodaard een lesje te leren. Ja, het trof me heel diep.

De dag waarop een agent een geladen vuurwapen op mijn zonen richt, hoeft het voor mij niet meer

Ik vroeg me meteen af hoeveel jaren van energiezuinig leven én erover zagen thuis (DEUR! LICHT! KRAAN!) in één graaibeweging aan ons station weg waren. Een vreemde kronkel, ik weet het maar 300 euro blijft 300 euro. En hiervoor mag je al flink wat deuren sluiten, schakelaars drukken en kranen dicht draaien.

Om maar te zeggen, ik was pisnijdig.

Maar laat mijn ongemak en (tijdelijk) gevoel van onbehagen -en dat van anderen- vooral geen reden zijn om manu militari onze kinderen te lijf te gaan zoals in Kortrijk.

De dag waarop een agent een geladen vuurwapen richt op mijn zonen (lees: alle kinderen die hier wonen en leven), hoeft het voor mij niet meer in dit anders zo rustige (West-)Vlaanderen. En als politici het kordaat handelen van die brok testosteron al gaan afwimpelen onder het mom van ‘correcte procedures’, dan scheelt er iets aan die procedure en mag ik als brave burger toch verwachten/eisen dat onze verkozenen die procedure onder de loep nemen? Hopelijk met evenveel daadkracht als onze Kortrijkse krachtpatsers.

Excuses zouden trouwens pas van mannelijkheid getuigen. Of ben ik nu al te naïef?

Zoja, dan hoeft het voor mij niet meer.

Onze gloednieuwe fiets is voorbije weekend gestolen aan station Tielt. Cijferslot en al. Als je deze knapperd ergens…Posted by Lieven Mathys on maandag 9 november 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier