De gedetineerde ging de cipier zaterdag te lijf, maar er vielen geen gewonden. "Na de aanval werd de gevangene opgesloten in de strafcel, maar de directie besloot dat hij de strafcel kort nadien mocht verlaten", zegt De Smedt. "Volgens de directie mogen de gedetineerden niet zo streng worden behandeld." Daarop besloten de cipiers om het werk neer te leggen.

"Het gaat om een emotionele staking. Er heerst een gevoel van straffeloosheid. Daarmee sturen ze een verkeerd signaal. Bovendien is de gevangenis van Ieper overbevolkt." De politie neemt voorlopig de taken over. De vakbonden zullen binnenkort opnieuw samenzitten met de directie. "We vragen dat de persoon in kwestie terug in de strafcel wordt geplaatst en verwijderd wordt uit de afdeling in Ieper. We kunnen niet voorspellen hoe lang de staking zal duren, maar hopen dat het zo snel mogelijk opgelost geraakt."

Maandagvoormiddag om 10 uur zitten directie en vakbonden samen om de situatie te bespreken.

(Belga)

De gedetineerde ging de cipier zaterdag te lijf, maar er vielen geen gewonden. "Na de aanval werd de gevangene opgesloten in de strafcel, maar de directie besloot dat hij de strafcel kort nadien mocht verlaten", zegt De Smedt. "Volgens de directie mogen de gedetineerden niet zo streng worden behandeld." Daarop besloten de cipiers om het werk neer te leggen. "Het gaat om een emotionele staking. Er heerst een gevoel van straffeloosheid. Daarmee sturen ze een verkeerd signaal. Bovendien is de gevangenis van Ieper overbevolkt." De politie neemt voorlopig de taken over. De vakbonden zullen binnenkort opnieuw samenzitten met de directie. "We vragen dat de persoon in kwestie terug in de strafcel wordt geplaatst en verwijderd wordt uit de afdeling in Ieper. We kunnen niet voorspellen hoe lang de staking zal duren, maar hopen dat het zo snel mogelijk opgelost geraakt."Maandagvoormiddag om 10 uur zitten directie en vakbonden samen om de situatie te bespreken.(Belga)