Tussen september vorig jaar en 19 januari dit jaar at Nadine W. in liefst 28 horecazaken aan de kust haar buikje vol, maar telkens verliet ze de zaak zonder te betalen. W. beperkte zich telkens tot kleine snacks. Ook koffie met gebak bleek een van haar geliefkoosde bestellingen. Daarnaast betaalde ze ook twee taxiritten niet. Haar praktijken leverden haar de bijnaam "schrik van de kusthoreca" op. Ze sloeg toe in horecazaken in onder meer Middelkerke, Oostende, Wenduine, Brugge, De Panne en Bredene.

Op 16 januari liep W. tegen de lamp na een bezoekje aan tearoom De Zoete Zonde in Wenduine. Ze werd toen gedagvaard via snelrecht maar kwam donderdag niet opdagen voor haar proces. Haar aanhouden tot aan de rechtszaak bleek niet mogelijk omdat op afzetterij een maximumstraf van zes maanden staat. Om iemand aan te houden moet die maximumstraf minstens 1 jaar zijn.

De procureur was donderdag niet mals voor W., die zich in vier verschillende dossiers moes verantwoorden. Hij omschreef haar als iemand die in de marginaliteit is weggegleden. "In plaats van zich te herpakken eigent mevrouw zich het recht toe om overal gratis te gaan eten en drinken. Eerdere veroordelingen haalden niets uit. Ze lacht met justitie, want bij een nieuwe arrestatie op 19 januari had ze een gescheurde dagvaarding op zak, die ze twee dagen eerder van het parket had gekregen. En op 23 januari werd zij in Brugge opnieuw betrapt. Voor die feiten zal zij zich later ook nog moeten verantwoorden." W. is afkomstig uit Brugge maar heeft geen gekende verblijfplaats. De procureur vroeg voor alle vier de dossiers samen in totaal 21 maanden cel. De uitspraak volgt op 14 maart.

(AFr)