Schietpartij Wielsbeke: koppel blijft in de cel

In Wielsbeke werd Grietje Wieringa (links) begin deze week neergeschoten. © gf/CLL
Laurens Kindt

Ayub I., de 31-jarige man uit Temse die maandag gearresteerd werd na de schietpartij in Wielsbeke, blijft nog minstens een maand langer aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk beslist. Zijn partner, Summer A. die ook opgepakt werd, verschijnt pas volgende week voor de rechtbank.

De 31-jarige man uit Steendorp bij Temse in Oost-Vlaanderen werd maandagavond gearresteerd in de Breestraat in Wielsbeke. Uren voordien werd daar een 73-jarige vrouw gevonden aan de achterzijde van haar alleenstaande woning. De vrouw bleek twee kogelwonden te hebben en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. Ondertussen is de toestand van het slachtoffer stabiel.

Ayub I. bood zich na het schietincident spontaan aan bij de politie en werd gearresteerd. Zijn handen werden verpakt in papieren zakken om eventuele sporen van kruitresten te vrijwaren. De man zou aan de speurders verklaard hebben dat niet hij maar zijn 25-jarige echtgenote Summer A. de schoten gelost had. Ook Summer A. werd gearresteerd, in haar woonplaats. De vrouw zegt zich weinig tot niets van het hele gebeuren te kunnen herinneren.

Beiden hadden vandaag voor de raadkamer in Kortrijk moeten verschijnen, maar alleen de zaak van Ayub I. werd er behandeld. De advocaten van Summer A. vroegen om een week uitstel om eerst het dossier te kunnen bestuderen. Weinig verrassend verlengde de raadkamer de aanhouding van Ayub I. alvast al met een maand. Summer A. verschijnt volgende week voor de raadkamer. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou de schietpartij een gevolg zijn van een bizarre driehoeksrelatie tussen de betrokkenen. Zo zou Ayub I. jarenlang een relatie gehad hebben met het 73-jarige slachtoffer, met medeweten van zijn echtgenote.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier