Rodeo aan gerechtsgebouw eindigt met… verkeerscursus

De man reed in ware rodeostijl de rotonde op. © JH
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Veurne moet van de politierechter een verkeerscursus volgen en acht dagen zijn wagen aan de kant laten staan voor wel erg opvallende feiten. De man reed in rodeostijl in het centrum van Veurne… vlak bij het gerechtsgebouw met in zijn kielzog een politiecommissaris in een anonieme wagen.

Op 9 juli vorig jaar om 17 uur besloot de 31-jarige Michael V. om eens wat gekke toeren uit te halen met zijn auto. Daarvoor koos hij een wel erg ongelukkige plaats uit: de rotonde vlak aan het gerechtsgebouw in de Peter Benoitlaan in Veurne.

De man reed in ware rodeostijl de rotonde op, maar had dan nog eens de pech dat een politiecommissaris in zijn anonieme wagen achter hem reed. Die stelde een hele waslijst aan verkeersinbreuken vast: “hij reed in rodeostijl met piepende banden aan hoge snelheid de binnenkant van de rotonde op”, beschreef de commissaris op de zitting van de politierechtbank in Veurne.

Ongepaste snelheid

“Vervolgens verliet hij de rotonde alweer aan hoge snelheid en reed daarbij over de volle witte lijn. Hij reed zelfs zo snel dat hij even op twee wielen reed. Wellicht heeft hij ambities om rallypiloot te worden.”

De commissaris volgde hem en zag dat hij ook met ongepaste snelheid het zebrapad en verkeerslichten naderde. Uiteindelijk zette de politiecommissaris hem aan de kant. Nadat Michael V. de blauwe lichten van de anonieme politiewagen had gezien, zette hij zich meteen aan de kant en excuseerde zich.

Milde straf

“Hij erkende bij de commissaris meteen zijn schuld en toonde inzicht. Daarop kreeg hij geen onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs”, pleitte advocaat Thomas Bailleul. De commissaris noteerde in zijn verslag dat V. in zijn wagen leek rond te rijden alsof hij met een quad door het bos reed.

V. vormde op die manier wel degelijk een gevaar in het verkeer met dat rijgedrag. Tot die conclusie kwam ook de politierechter. Hij toonde wel nog enige mildheid. De man kreeg 800 euro boete, de helft met uitstel, en 30 dagen rijverbod waarvan ook 22 met uitstel. De man moet ook een verkeerscursus volgen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier