Tussen november 2017 en april 2018 zou C.V. twee valse voorschriften voor Dafalgan Codeïne gemaakt en gebruikt hebben. In haar eerste verhoor verklaarde ze gewoon veel pijnstillers nodig te hebben. In die omstandigheden kon het parket zich vinden in opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.

De procureur hield bij zijn vordering op 20 september ook rekening met het blanco strafblad van de vrouw. Drie dagen eerder was C.V. echter al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel voor loondiefstal en oplichting. Ze maakte een apotheek uit Zuienkerke ruim 36.000 euro lichter door systematisch te stelen uit de kassa. Daarnaast bestelde ze medicijnen op naam van twee andere ex-werkgevers, terwijl de medicatie gewoon voor haarzelf bestemd was. Het ging vooral om Dafalgan Codeïne en Alprazolam.

De zaak werd toen uitgesteld, omdat de rechter meer duidelijkheid wilde over de toestand van de beklaagde. Wellicht kampt ze met een verslaving aan pijnstillers. Vrijdagmiddag legde ze echter geen verklaring van haar arts voor. Die zou zich beroepen op haar beroepsgeheim.

De beklaagde begon ook te klagen over de aanwezigheid van 'aasgieren' in de zaal, maar de rechter ging onmiddellijk in de tegenaanval. "Ik moet via die aasgieren vernemen dat u veroordeeld bent tot twee jaar gevangenisstraf." Volgens de rechter was het minstens niet fair dat ze bij de behandeling van de nieuwe zaak ontkende met problemen te zitten. "U denkt misschien dat we zo wereldvreemd zijn dat we de krant niet lezen."

C.V. betwist met klem dat ze de handtekening van de dokter vervalste. Ook de feiten uit het vorige dossier bleef ze ontkennen. De rechter besliste dan maar om haar beide artsen als getuigen op te roepen. Het getuigenverhoor staat gepland op de zitting van 20 december.

(Belga)

Tussen november 2017 en april 2018 zou C.V. twee valse voorschriften voor Dafalgan Codeïne gemaakt en gebruikt hebben. In haar eerste verhoor verklaarde ze gewoon veel pijnstillers nodig te hebben. In die omstandigheden kon het parket zich vinden in opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.De procureur hield bij zijn vordering op 20 september ook rekening met het blanco strafblad van de vrouw. Drie dagen eerder was C.V. echter al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel voor loondiefstal en oplichting. Ze maakte een apotheek uit Zuienkerke ruim 36.000 euro lichter door systematisch te stelen uit de kassa. Daarnaast bestelde ze medicijnen op naam van twee andere ex-werkgevers, terwijl de medicatie gewoon voor haarzelf bestemd was. Het ging vooral om Dafalgan Codeïne en Alprazolam.De zaak werd toen uitgesteld, omdat de rechter meer duidelijkheid wilde over de toestand van de beklaagde. Wellicht kampt ze met een verslaving aan pijnstillers. Vrijdagmiddag legde ze echter geen verklaring van haar arts voor. Die zou zich beroepen op haar beroepsgeheim.De beklaagde begon ook te klagen over de aanwezigheid van 'aasgieren' in de zaal, maar de rechter ging onmiddellijk in de tegenaanval. "Ik moet via die aasgieren vernemen dat u veroordeeld bent tot twee jaar gevangenisstraf." Volgens de rechter was het minstens niet fair dat ze bij de behandeling van de nieuwe zaak ontkende met problemen te zitten. "U denkt misschien dat we zo wereldvreemd zijn dat we de krant niet lezen."C.V. betwist met klem dat ze de handtekening van de dokter vervalste. Ook de feiten uit het vorige dossier bleef ze ontkennen. De rechter besliste dan maar om haar beide artsen als getuigen op te roepen. Het getuigenverhoor staat gepland op de zitting van 20 december.(Belga)