Veertiger die tijdens psychose eigen appartement in brand steekt in Oostende blijft twee maanden langer in de cel

De brandweer had de vlammen vrij snel onder controle, maar de schade aan het gebouw was groot. © Archief CCA
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

De 43-jarige G.V. blijft twee maanden langer in de cel op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapendracht. De Oostendenaar verkeerde in een pscychose toen hij het gasfornuis opendraaide en even later met messen op straat stond te zwaaien. De medebewoners werden op tijd gewekt uit hun slaap, waardoor er enkel sprake is van materiële schade.

Op 13 mei stond G.V. met een mes te zwaaien aan een hotel in de Hofstraat in Oostende. Getuigen verwittigden de politie, die bij aankomst opmerkten dat een nabijgelegen appartement op de gelijkvloerse verdieping in lichterlaaie bleek te staan. De brandweer had de vlammen vrij snel onder controle, maar de schade aan het gebouw was groot. Enkele medebewoners lagen al te slapen, maar uiteindelijk kon iedereen op eigen houtje het pand verlaten. Niemand raakte gewond.

Brugse raadkamer

De man werd dankzij camerabeelden opgepakt en hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter. G.V. bekende dat hij brand stichtte door het gasfornuis in zijn woning open te draaien. Door druggebruik kampt G.V. met psychoses. Naar eigen zeggen hoorde hij stemmen, maar de gerechtspsychiater verklaarde hem wel toerekeningsvatbaar.

“Mijn cliënt kampt met ernstige mentale problemen en ontkent de feiten niet”, stelde de toenmalige advocaat van de man. Zijn huidige advocaat Mathieu Langerock bevestigde vrijdagochtend de verdere aanhouding van twee maanden voor zijn cliënt. Het blijft voorlopig wachten op het definitieve verslag van de branddeskundige. (CCA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier