Tot 2 jaar cel gevraagd voor brutale overval aan Oostends station

De advocaten van de beklaagden drongen aan op een werkstraf.© Getty Images
De advocaten van de beklaagden drongen aan op een werkstraf.© Getty Images
Redactie KW

Twee tieners riskeren in de Brugse rechtbank een fikse celstraf voor een brutale overval op een minderjarige aan het station in Oostende.

Op 4 november, kort voor het ingaan van de nachtklok, gingen F.E. (18) en Y.K. (18) in Oostende de straat op. Aan het station kregen ze ruzie met een minderjarige, die ze in het nauw dreven aan een bushokje. Y.K. gaf hem een vuistslag waarop de twee met zijn heuptas aan de haal gingen. Het slachtoffer moest aan de lip worden genaaid.

De daders konden op basis van camerabeelden geïdentificeerd worden. Y.K. beweerde dat het slachtoffer zijn moeder een hoer had genoemd. De procureur vroeg voor hem twee jaar cel. Advocaat Mathieu Langerock drong aan op een werkstraf. “Hij hoopt zijn strafblad blanco te houden en wil nog iets maken van zijn leven.”

Jeugdrechter

De rechter wees erop dat de Y.K. tijdens zijn minderjarigheid al drie keer voor de jeugdrechter verscheen wegens diefstallen met geweld. “En amper een maand nadat je achttien werd, pleegde je dergelijke zware feiten”, fulmineerde ze.

F.E., die ook al feiten pleegde tijdens zijn minderjarigheid, riskeert 15 maanden cel. Zijn advocaat drong eveneens aan op een werkstraf. “De rol van mijn cliënt was passief”, stelde meester Paul Van Laer. “Hij heeft spijt dat hij erbij was.” De uitspraak volgt op 2 februari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier