Lombardsijdenaar (73) neemt ‘Maai Mei Niet’ bloedserieus: vier maanden met uitstel na vernielen grasmaaier met bijl

© Pixabay
Redactie KW

Een tuinman beleefde de schrik van zijn leven, toen hij het gras kwam afmaaien bij een zeventiger in Lombardsijde. L.V. stormde met een bijl naar buiten en hakte daarmee in op de grasmaaier. Dat levert hem nu vier maanden celstraf met uitstel op.

Op 30 mei 2022 kwam een tuinman in opdracht van een sociale verhuurmaatschappij het gras afrijden bij L.V. (73) in Lombardsijde. Het gras en onkruid in de verwilderde tuin stonden immers een halve meter hoog. Maar dat was duidelijk niet naar de zin van de zeventiger, die met een bijl naar buiten kwam en twee à drie keer op de grasmaaier van de tuinman inhakte. Hij gaf het slachtoffer ook nog een duw, waardoor die ten val kwam.

Grote natuurfanaat

L.V. verklaarde achteraf een grote natuurfanaat te zijn en veel belang te hechten aan ‘Maai Mei Niet’, de campagne om tuinen ecologischer te maken door een maand lang het gras niet af te rijden. “Naar eigen zeggen was het een soort wanhoopsdaad om zijn tuin te verdedigen”, verduidelijkte procureur Emilie Lingier tijdens de pleidooien halfweg januari.

De beklaagde kreeg de kans om de schade te vergoeden, maar deed dit niet. Uiteindelijk werd hij voor de Brugse rechtbank gedaagd wegens doodsbedreigingen, vernielingen, slagen en verboden wapendracht. De man kwam echter niet opdagen voor zijn proces. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier