https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Klant ramt winkelkarretje hard in kruis van coronatoezichter: 6 maand cel met uitstel

© JH
© JH
Redactie KW

Een 56-jarige man uit De Panne heeft zes maanden cel met uitstel en 400 euro boete gekregen omdat hij zich misdragen heeft tegenover een coronatoezichter in de Lidl In De Panne. De man weigerde eerst een winkelkarretje te nemen, nam die dan toch maar ramde die hard in het kruis van de 26-jarige toezichter. Die krijgt 1.010 euro schadevergoeding.

De feiten gebeurden op 29 december vorig jaar in de Lidl in de Zeelaan in De Panne. De 26-jarige A.M. hield er al weken toezicht op het naleven van de coronamaatregelen. Hij zorgde ervoor dat iedereen een winkelkarretje nam en de handen ontsmette, zoals overal elders. Jean-Marc J. pikte dat echter niet en wandelde zomaar ostentatief de winkel binnen, zwaaiend met zijn tas.

“Mijn cliënt vroeg nog beleefd aan de ingang of hij toch een winkelkarretje wou nemen maar hij weigerde”, zegt Jeroen Thieren, de advocaat van slachtoffer A.M. “Hij doet plichtsbewust zijn werk en stapte die man achterna. Opnieuw sprak hij hem vriendelijk aan waarna die man terug naar buiten ging en alsnog een karretje nam. ‘De situatie is goed opgelost’, dacht mijn cliënt. Maar voor hij het wist ramde die man de hoek van zijn winkelkarretje keihard in zijn kruis. En dat voor de ogen van een mama en haar kind. Alles is zeer duidelijk vastgelegd op camerabeelden. Mijn cliënt begon van pure pijn te wenen. In welke maatschappij zijn we toch in godsnaam aangekomen als iemand dit zomaar doet?”

A.M. moest na het incident voor verzorging naar het ziekenhuis en kon twee dagen niet werken. Hij krijgt nu een schadevergoeding van 1.010 euro. Jean-Marc J. kreeg 6 maanden met uitstel en 400 euro boete. Daarmee komt hij goed weg want er was een jaar effectief gevraagd.

“Heel veel angst voor corona”

Beklaagde Jean-Marc J. verdedigde zichzelf en deed dat op een opvallende manier. Hij sloeg mea culpa. “Ik was woedend die dag omdat ik een winkelkarretje moest nemen terwijl ik dat bij mijn eerdere bezoeken niet moest. Mijn reactie was impulsief en ik betreur dat. Maar ik ben invalide en hebt hart- en ademproblemen. Al meer dan een jaar leef ik in enorme stress dat ik corona zal krijgen en dit me fataal wordt. Ik leef alleen en verveel me. Ik wou gewoon snel de winkel binnen voor een boodschap en zonder winkelkar. Maar goed, ik zal die jongen wel betalen en zal niet meer langsgaan in de Lidl. Voortaan ga ik wel naar de Carrefour, de ontsmettingsmiddelen zijn daar beter”, besloot J. Hij gaf de rechter nog mee dat hij intussen ingeënt is en excuseerde zich nogmaals. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.