Hardleerse pedofiel zet lustremmende injecties stop en verkracht meisje (15) op camping in Wenduine: zes jaar cel

© AF
© AF
Redactie KW

Een 36-jarige man uit Halle heeft in de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf gekregen voor verkrachting van een vijftienjarig meisje op een camping in Wenduine. De man had kort voor de feiten zijn injecties met een lustremmend middel stopgezet. De rechtbank had hem die opgelegd na een eerdere veroordeling voor kindermisbruik.

In de zomer van 2019 zocht Bruno V. via een chatsite contact met een toen veertienjarig meisje uit Rupelmonde. De ouders kwamen daar op uit en blokkeerden hem. Maar een jaar later begon V. opnieuw te chatten met het meisje en gaf zich daarbij uit voor een negentienjarige jongen. “Hij gebruikte de naam van zijn eigen zoontje”, stelde de procureur. “De chats kregen al snel een seksuele toon en om de interesse van het meisje aan te wakkeren beloofde V. haar geschenken, zoals een iPhone.”

Maar het bleef niet bij chatgesprekken. Op 6 augustus vorig jaar reisde V. het meisje achterna naar Dochamps in de provincie Luxemburg. Op de camping waar zij met haar ouders verbleef hield V. haar in de gaten aan het zwembad en sprak ook met haar af aan de toiletten, waar hij haar betastte en kuste. Toen het meisje daags nadien met haar ouders verkaste naar een camping in Wenduine ging hij haar opnieuw achterna.

Verkracht in auto

Op 13 augustus sprak hij met het meisje af op de parking van de camping. Hij duwde haar in zijn wagen en verkrachtte haar met de vingers op de neergeklapte passagierszetel. Toen de politie arriveerde voor een ander incident stopte V. en reed hij weg. Een paar dagen later werd hij in de boeien geslagen en sindsdien zit hij in de cel.

De man kreeg in 2011 al eens tien maanden voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een minderjarige. Zowel in 2014 en 2016 kreeg hij twee jaar effectief voor aanranding van een minderjarige en bezit van kinderporno. In oktober 2018 kwam hij vrij onder voorwaarden, waaronder injecties met het lustremmend middel Salvacyl. “Hij leert duidelijk niets uit zijn fouten”, fulmineerde de procureur. “Hij heeft geen remmingen over zijn seksuele impulsen en vormt een gevaar voor de samenleving.”

Psychiater op pensioen

De procureur vroeg tien jaar effectieve celstraf voor V., maar de verdediging drong aan op mildheid. “Na zijn vrijlating in 2018 verliep de begeleiding van mijn cliënt heel goed”, pleitte de advocaat van V. “Maar toen zijn vaste psychiater op pensioen ging en het land in lockdown ging stopte mijn cliënt in maart vorig jaar met de injecties. Hierop keerden zijn driften meteen terug.”

V. gaf de betastingen toe, maar ontkende dat er sprake was van penetratie. Schaafwonden aan de geslachtsdelen van het meisje spraken dit echter tegen. Na zijn celstraf van zes jaar zal V. nog tien jaar onder toezicht blijven van de strafuitvoeringsrechtbank die hem zo nodig opnieuw kan opsluiten. Aan de moeder van het meisje kende de rechter in totaal 3.250 euro schadevergoeding toe. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.