Fransen blijven in cel na achtervolging op E40, geen tips voor vluchtende bestelwagen

Redactie KW

Twee Fransmannen moeten een maand langer in de cel blijven nadat ze geklist werden na een achtervolging op de E40. Dat besliste de raadkamer in Veurne. Ze zijn aangehouden op verdenking van doodslag op twee douanebeambten.

De twee Fransmannen werden op zaterdag 23 januari rond de middag opgepakt in Veurne. Ze reden toen met hun zwarte Mercedes de snelweg E40 af richting Veurne maar daar werden ze ingerekend door de politie. Op die snelweg was het al van Gistel tot een wilde achtervolging gekomen met de douane. De douane wilde een witte bestelwagen met Franse nummerplaten controleren op de E40 en deed teken aan de chauffeur om te volgen. Plots mengde de zwarte Mercedes zich tussen de douaniers en de witte bestelwagen. Er ontstond een wilde rit waarbij de Fransmannen hun snelheid opdreven tot 170 kilometer per uur en vervolgens afremden tot 40 kilometer per uur. Zo wilden ze de bestelwagen de kans geven om van de douane weg te vluchten.

Poging tot doodslag

De achtervolging eindigde in Veurne toen de bestuurder van de Mercedes de douaniers van de weg wilden rijden zodat zij de afrit van Veurne niet zouden kunnen nemen. Daarom zijn ze aangehouden voor poging tot doodslag. Er loopt ook een drugsonderzoek want in hun wagen werden hoeveelheden marihuana en cannabis gevonden. De weggevluchte witte bestelwagen wordt nog steeds gezocht door de recherche van politie Spoorkin. “Tot op heden hebben we echter nog geen tips ontvangen”, zegt commissaris Toon Fonteyne. “We zijn wel nog steeds bezig met het onderzoek en voeren verschillende onderzoekdaden uit in opdracht van de onderzoeksrechter.”

Wie nog tips zou hebben, kan Spoorkin bellen op 058 33 22 11. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.