Ex van Barbara Gandolfi riskeert celstraf voor winkeldiefstallen in Middelkerke en Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De ex-partner van voormalig playmate Barbara Gandolfi riskeert voor de Brugse rechtbank vijftien maanden cel voor winkeldiefstallen. Bij een van de feiten deelde de 48-jarige Oostendenaar klappen uit aan een winkeldetective.

Op 11 oktober 2019 zag een winkeldetective van Brico in Middelkerke hoe Frédéric V. twee cirkelzaagbladen in zijn jas verstopte. Toen hij V. aan de kassa staande hield werd hij prompt geduwd en geslagen.

MediaMarkt

“Tijdens de schermutseling viel de buit op de grond en ging de beklaagde er vandoor in een opvallend voertuig”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste.

Op 23 juni vorig jaar zou V. bij MediaMarkt in Oostende een koffiezetapparaat hebben ontvreemd. Vanneste wees op het uitgebreide strafregister van V. die sinds 1996 al 52 veroordelingen opliep.

In februari 2017 werd de zakenman samen met zijn ex Barbara Gandolfi veroordeeld voor oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. In beroep werd het duo evenwel vrijgesproken.

Verdediging vraagt vrijspraak

De verdediging vroeg voor de beide feiten de vrijspraak. “Bij MediaMarkt had mijn cliënt meerdere toestellen gekocht voor zijn horecazaken”, pleitte meester Daniël Dumont.

“Bij het afrekenen zag hij dat koffiezetapparaat over het hoofd. Hij liet de bon trouwens op naam van zijn vennootschap zetten. En ze kennen mijn cliënt daar goed. Waarom zou hij dan in godsnaam dat toestel stelen? Het was een vergissing. Ook aan de feiten bij Brico treft mijn cliënt geen schuld. Hij werd zonder reden aangevallen door de winkeldetective. Hij heeft hem enkel geduwd, niet geslagen.” De uitspraak volgt op 8 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier