Drugsverslaafde probeert Oostendse frituur te beroven met clownmasker en mes: “Hij zat zonder coke”

Redactie KW

Een 21-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf voor twee mislukte overvallen.

Op oudejaarsavond vorig jaar stapte J.B. een nachtwinkel in Oostende binnen. Hij eiste het geld uit de kassa maar de uitbater joeg hem weg met een fles Martini. Tijdens zijn vlucht vielen twee kleine mesjes uit zijn achterzak. Even later stormde B. de frituur Bombay 4 in de Dokter Verhaeghestraat binnen.

Koelbloedige uitbater

Vermomd met een versleten mondmasker en met een groot keukenmes in de handen eiste J.B. de inhoud van de kassa, maar opnieuw werd de jongeman geconfronteerd met een koelbloedige uitbater. Die bekogelde B. met blikjes frisdrank waardoor hij op de vlucht sloeg. De politie kon hem even later inrekenen.

Het openbaar ministerie vroeg achttien maanden voorwaardelijke celstraf voor J.B., die de feiten niet betwistte. “Mijn cliënt zat die avond alleen en zijn drugsverslaving nam de overhand,” pleitte zijn advocaat. “Maar hij zat zonder cocaïne en had geld nodig om er nieuwe te kopen. Toen rijpte het domme idee om die amateuristische overvallen te plegen.” De uitspraak volgt op 23 juni.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier