Automobiliste rijongeschikt nadat ze zelf wordt aangereden op E17 in Aalbeke

Redactie KW

Een 26-jarige automobiliste is door de Kortrijkse politierechtbank rij-ongeschikt verklaard. Dat gebeurde nadat de vrouw op 16 september 2023 op de E17 in Aalbeke (Kortrijk) zelf zwaar achteraan was aangereden door een andere auto. Maar ze bleek onder invloed van drugs.

Op de E17 knalde Emrail C. (28) achteraan in op het voertuig van Melissandre L. (26). Door de klap vloog haar voertuig tegen de vangrail en werd het in de lucht gekatapulteerd. Net voor een brugpijler kwam het tot stilstand. Zowel L. als haar passagierster raakten gewond.

Niet zonder zonden

“Maar ze was zelf niet zonder zonden”, aldus de openbare aanklager. “Ze reed met een voorlopig rijbewijs en had een verboden passagier aan boord. De auto was niet uitgerust met een L-teken, ze droeg geen gordel en was onder invloed van drugs.”

Aan de politie verklaarde ze wekelijks cannabis te gebruiken. Waardoor de politierechter zich genoodzaakt zag haar rijongeschikt te verklaren. Dat betekent dat ze de komende 6 maanden geen voertuig mag besturen.

Boete en rijverbod voor aanrijder

Na die periode kan ze proberen te bewijzen dat ze clean is en vragen opnieuw rijgeschikt verklaard te worden. Ze moet ook een boete van 1.360 euro betalen. Aanrijder Emrail C. kwam er met een boete van 400 euro en een rijverbod van 15 dagen vanaf. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier