Algerijn (48) krijgt celstraf nadat hij caféganger verwondt met stoel in Oostende

© iStock
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Een 48-jarige man met Algerijnse nationaliteit is voor de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro. De veertiger viel in het voorjaar van 2023 een caféganger in Oostende uit het niets aan met een barkruk. Het slachtoffer raakte daardoor even werkonbekwaam door een gebroken rib.

De lokale politie van Oostende ontving op 29 mei vorig jaar een 58-jarige man die graag aangifte wilde komen doen. Tijdens een avondje uit kreeg het slachtoffer plots een stoel tegen zich gegooid. De vijftiger raakte gewond aan zijn borstkas, met heel wat pijn als gevolg. In het ziekenhuis bleek een rib gebroken te zijn. Het slachtoffer kende de ‘stoelengooier’ bovendien niet, waardoor het geweld uit het niets kwam.

S.B. kon dankzij een foto, persoonsbeschrijving en na het zien van camerabeelden, uiteindelijk geklist worden. De Algerijn verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij zélf het slachtoffer was van geweld. Iemand had hem namelijk geslagen en daarna gooide hij met een stoel terug.

De Brugse strafrechter veroordeelde S.B. tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier