Alcoholslot en twee maanden rijverbod voor zwalpende agent: “Deed zo moeilijk dat ademtest vier keer herhaald moest worden”

De ademtest verliep niet zonder moeite. © Belga
Redactie KW

Al zwalpend en met 2,28 promille alcohol achter het stuur. In die toestand kon in Bissegem bij Kortrijk een politieagent uit het verkeer gehaald worden. Het leverde hem voor de Kortrijkse politierechter een rijverbod van twee maanden en een alcoholslot op.

Op 26 november 2023 merkten collega’s van I.B. zijn zwalpende voertuig op. Toen ze hem deden stoppen en aan een ademtest wilden onderwerpen, liet hij zich niet van zijn mooiste kant zien. “Er stond schuim op zijn lippen, hij stond wankel op zijn benen en deed vervelend en tegendraads”, aldus de openbare aanklager. “Nochtans zou hij een voorbeeld moeten zijn”, aldus de politierechter.

Die trok ook grote ogen toen hij in de verklaring van I.B. las ‘dat hij blij was dat hij eens gepakt was’. “Het is nochtans geen gewoontedrinker”, aldus advocaat Mathias Dendievel. “Hij zat in een moeilijke periode na een echtscheiding.”

Naast het rijverbod en het alcoholslot gaf de politierechter I.B. ook nog een boete van 2.000 euro. Als hij zijn rijbewijs wil terugkrijgen, zal hij eerst moeten slagen voor een medische en psychologische test. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier