Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

© Unsplash
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.

Steve S. (36) uit Brugge kreeg een celstraf met uitstel voor misbruik van vertrouwen. De aannemer werd gecontacteerd door een man uit Beernem voor de aanleg van de oprit. De zaak kreeg echter een juridisch staartje toen het slachtoffer in oktober 2022 een klacht indiende bij de politie.

S. startte in januari 2022 met de werkzaamheden aan de oprit. Zo werd de oprit volledig uitgegraven. De man en zijn echtgenote gingen bij een bouwfirma langs om tegels te kiezen en betaalden de aannemer ook 5.400 euro voor de bestelling van de gekozen tegels. Daarna bleef het echter windstil: de werken werden niet hervat en ook de aannemer bleef smoesjes verzinnen. Uiteindelijk kwam het koppel er achter dat bij de bouwfirma nooit een bestelling werd geplaatst voor de tegels. De man beriep zich op zijn zwijgrecht tijdens zijn verhoor.

Verzet

De rechter legde aannemer S. bij verstek een celstraf van zes maanden effectief op, maar daar ging de man zelf niet mee akkoord. Hij tekende verzet aan en kreeg daarom een nieuw proces. Tijdens die zitting in beroep deelde de aannemer mee dat hij het geïnde geld zou terugbetalen. De rechter besloot daarom dinsdagochtend om de effectieve celstraf om te zetten in zes maanden cel met uitstel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier