38-jarige Menenaar krijgt 34 maanden cel voor overval op bejaard koppel op kerkhof in Gullegem

© iStock
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Menen is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 34 maanden omdat hij deze zomer op het kerkhof van Gullegem (Wevelgem) een bejaard koppel met een mes bedreigde en hun portefeuille stal.

In 2015 liep Jonathan D. nog zes jaar cel op voor enkele gewelddadige diefstallen. Rond het zwembad van Menen had hij in het najaar van 2014 op zijn bromfiets tal van handtassen van de schouder van oudere dames afgerukt. Ook enkele dokterskabinetten kregen ongewenst bezoek van de man op zoek naar geld voor zijn drugsverslaving.

Nog steeds verslaafd aan drugs

Eind 2020 mocht de Menenaar onder voorwaarden de gevangenis verlaten maar van zijn drugsverslaving was hij nog niet af, zo bleek. Zijn eeuwige zoektocht naar geld om drugs te kopen, zorgde er op 3 augustus 2021 voor dat hij op het kerkhof van Gullegem een koppel van 84 en 82 jaar bedreigde met een mes en aan de haal ging met een portefeuille met 180 euro.

Vrij snel na de overval kon D. op basis van camerabeelden als verdachte geïdentificeerd worden. Na zijn arrestatie ontkende hij nog even zijn betrokkenheid maar na het zien van de camerabeelden liet hij zijn weerstand varen. Hij bekende het geld uit de gestolen portefeuille te hebben genomen en de portefeuille zelf in de Leie te hebben gegooid.

Spijt uitgedrukt

“Ik hing al twee uur rond op het kerkhof”, aldus D. “Ik zat op een bankje en zag plots het oude koppel en de portefeuille. Ik twijfelde, bleef twijfelen, reed eerst weg maar keerde toch terug. Mijn verslaving zorgde ervoor dat ik toch toesloeg. De slachtoffers verdienden dit niet. Ik heb ze nooit willen kwetsen. Ik schreef hen een brief om mijn spijt uit te drukken.” Na de overval vloog D. opnieuw in de cel en daar verblijft hij vandaag nog. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.