Op 23 mei probeerde de beklaagde een MacBook Air te stelen bij Media Markt in Oostende, maar hij werd betrapt door de winkeldetective. N. sloeg de detective in het gezicht en nam de benen. De politie kwam de verdachte en zijn twee Poolse kompanen echter snel op het spoor. Sylwester C. en Karol Z. zouden door te fluiten geprobeerd hebben om N. te verwittigen dat de winkeldetective hem in de gaten kreeg.

Bij een huiszoeking in hun verblijfplaats in Wenduine werden nog meer gestolen spullen aangetroffen. In de Lidl en de Aldi in Blankenberge hadden ze onder andere een elektrisch scheerapparaat en enkele schoonheidsproducten gestolen. C. en Z. werden in de loop van het onderzoek vrijgelaten en lieten verstek gaan voor het proces. Ze werden veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf met uitstel voor de feiten in Media Markt.

De advocaat van Hubert N. pleitte dat zijn cliënt alleen handelde. De jonge Pool kampte met financiële problemen en wilde de gestolen spullen doorverkopen. De verdediging vroeg om een straf met uitstel. "Zijn vrouw moet op 6 december bevallen, hij zou tegen dan weer thuis in Polen willen zijn", aldus meester Jorn Verminck op de zitting van 6 november.

De rechter veroordeelde N. uiteindelijk tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan enkel de voorhechtenis effectief blijft. In principe mag de aanstaande vader de gevangenis dus dinsdagavond verlaten.

(BELGA)

Op 23 mei probeerde de beklaagde een MacBook Air te stelen bij Media Markt in Oostende, maar hij werd betrapt door de winkeldetective. N. sloeg de detective in het gezicht en nam de benen. De politie kwam de verdachte en zijn twee Poolse kompanen echter snel op het spoor. Sylwester C. en Karol Z. zouden door te fluiten geprobeerd hebben om N. te verwittigen dat de winkeldetective hem in de gaten kreeg.Bij een huiszoeking in hun verblijfplaats in Wenduine werden nog meer gestolen spullen aangetroffen. In de Lidl en de Aldi in Blankenberge hadden ze onder andere een elektrisch scheerapparaat en enkele schoonheidsproducten gestolen. C. en Z. werden in de loop van het onderzoek vrijgelaten en lieten verstek gaan voor het proces. Ze werden veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf met uitstel voor de feiten in Media Markt.De advocaat van Hubert N. pleitte dat zijn cliënt alleen handelde. De jonge Pool kampte met financiële problemen en wilde de gestolen spullen doorverkopen. De verdediging vroeg om een straf met uitstel. "Zijn vrouw moet op 6 december bevallen, hij zou tegen dan weer thuis in Polen willen zijn", aldus meester Jorn Verminck op de zitting van 6 november.De rechter veroordeelde N. uiteindelijk tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan enkel de voorhechtenis effectief blijft. In principe mag de aanstaande vader de gevangenis dus dinsdagavond verlaten.(BELGA)