West-Vlaanderen noteert 16.600 inbreuken tegen coronamaatregelen

In de laatste maand werden de meeste overtredingen vastgesteld in de politiezone Brugge.©Tom Brinckman GF
In de laatste maand werden de meeste overtredingen vastgesteld in de politiezone Brugge.©Tom Brinckman GF
Redactie KW

De politiezones in de provincie West-Vlaanderen hebben sinds maart ruim 16.600 inbreuken vastgesteld tegen de coronamaatregelen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de politiezones. Koploper is Oostende met 2.103 inbreuken. Kustgemeente Middelkerke noteert het laagste aantal inbreuken.

De federale politie heeft een overzicht gemaakt van het aantal corona-inbreuken op basis van de cijfers van de West-Vlaamse politiezones van 16 maart tot 6 december. Daaruit blijkt dat in West-Vlaanderen in totaal al 16.640 inbreuken zijn geteld op de coronamaatregelen. Politiezone Oostende telde daarbij het meeste inbreuken, zo’n 2.103.

Middelkerke telde dan weer het minst aantal inbreuken sinds maart, met slechts 193 inbreuken. Dat grote verschil is volgens burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker te verklaren doordat er in Middelkerke meer gesensibiliseerd wordt. “Ik maak van mijn politiediensten geen gestapo. Mensen worden hier eerder gesensibiliseerd dan beboet. Daarnaast volgt iedereen in Middelkerke ook gewoon de regels zeer goed op”, aldus Dedecker.

Samenscholingsverbod en avondklok

In de laatste maand werden de meeste inbreuken vastgesteld in politiezone Brugge. Daar werden tussen 6 november en 6 december 290 inbreuken genoteerd. Ook in de laatste maand stelde Middelkerke met slechts vijf inbreuken het minst aantal inbreuken vast.

In totaal werden in West-Vlaanderen de laatste maand 1.696 inbreuken genoteerd. De meeste inbreuken waren er tegen het samenscholingsverbod en de avondklok. In de laatste maand werden in het weekend van 21 november en dat van 28 november de meeste overtredingen vastgesteld in West-Vlaanderen. Gouverneur Decaluwé roept in het kader van de cijfers alle West-Vlamingen op om de maatregelen goed op te volgen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.