Politie ontdekt drugslab in oude schuur: “Er kwamen opvallend veel Nederlanders langs”

De politie vond een synthetisch drugslab in een oude stal. © Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De politie heeft bij een inval in een hoeve in Lendelede een synthetisch drugslab ontdekt. Vier personen zijn gearresteerd, een vijfde sloeg op de vlucht maar werd wat later ook ingerekend.

De politie was dinsdagmiddag massaal aanwezig op de oude hoeve langs de Heirweg in Lendelede. Daar werd een synthetisch drugslabo ontdekt. De schuur stond al een hele tijd leeg, maar omwonenden zagen er de laatste tijd veel rook uit de schoorsteen komen. Een gespecialiseerd team van de federale politie deed in het labo reeds de eerste technische vaststellingen. Ter plaatse werden gevaarlijke chemische stoffen aangetroffen.

De buurtbewoners zagen opvallend veel Nederlanders langskomen, op de meest rare tijdstippen. “De eigenaar sloot pas sinds kort de poort van het domein, in al die jaren was dat nooit gebeurd”, klinkt het.

Het parket meldt dat er vier personen werden gearresteerd. Een vijfde persoon vluchtte de velden in, waarop een zoekactie werd georganiseerd met bijstand van een helikopter. Ploegen van de Federale Gerechtelijke Politie en van de lokale politiezones van Vlas, Midow en Gavers slaagden erin de man aan te treffen en te arresteren.

Woensdag werden er nog eens drie personen aangehouden door de onderzoeksrechter. Meer informatie kan het parket voorlopig niet vrijgeven. De verdachten zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen, waar zal worden geoordeeld omtrent hun verdere voorlopige hechtenis.

De politie kwam massaal ter plaatse.
De politie kwam massaal ter plaatse.© Christophe Lefebvre

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier