Politie betrapt groep jongeren tijdens lockdownfeestje in het Zwin

© MM
Redactie KW

De politie van Knokke-Heist heeft vrijdagavond een lockdownfeestje stilgelegd in natuurgebied het Zwin. Dat bevestigt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Bij het opmerken van ons politieteam stoven de jongeren uiteen.”

Het waren voorbijgangers die alarm sloegen toen er sprake was van geluidsoverlast in het natuurgebied. De politie kon verschillende van de jonge feestvierders uiteindelijk wel klissen. “Acht minderjarigen uit de provincie Waals-Brabant werden staande gehouden en kregen een proces-verbaal. Ons politieteam trof in de duinen ook zes fietsen aan die door de andere jongeren werden achtergelaten”, zegt Van Eenooghe.

59 inbreuken

Verder had de politie de voorbije dagen de handen vol met de vele wandelaars. “Ons politieteam was de voorbije dagen maximaal aanwezig in het straatbeeld. Elke namiddag was er veel volk op het strand en de zeedijk. Dit had ook een grote impact op de verkeersflow in het centrum en op de verschillende toegangswegen”, zegt de woordvoerster. Alles samen stelde de politiezone in de eerste week van de herfstvakantie 59 inbreuken op de coronamaatregelen vast. Zo’n 25 daarvan hadden betrekking op samenscholingen, 15 op de mondmaskerplicht, 14 op de nachtklok, vier op het niet-respecteren van de afstandsregels en één bevel tot sluiting van een zaak. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier