Op dinsdagavond 22 januari stapten C.M. (20), L.T. (19) en nog ene minderjarige kompaan de winkel Ar-Rahmaan in de Sint-Maartensbilk in Brugge binnen. C.M. bedreigde de uitbater met een groot mes en dwong hem om de kassa te legen. De drie jongelui gingen er vandoor met 200 euro. De politie kon het trio diezelfde nacht nog arresteren op basis van de beelden van de camera in de winkel.

Ze verklaarden dat ze de feiten pleegden "om stoer te doen". De twee meerderjarigen werden voor de strafrechter gedaagd. Het openbaar ministerie vroeg maandag 15 maanden cel voor C.M. en een jaar cel voor L.T. De twee beweerden tot inzicht te zijn gekomen. Hun advocaten drongen aan op een werkstraf. De uitspraak volgt op 14 oktober.

(AFr)

Op dinsdagavond 22 januari stapten C.M. (20), L.T. (19) en nog ene minderjarige kompaan de winkel Ar-Rahmaan in de Sint-Maartensbilk in Brugge binnen. C.M. bedreigde de uitbater met een groot mes en dwong hem om de kassa te legen. De drie jongelui gingen er vandoor met 200 euro. De politie kon het trio diezelfde nacht nog arresteren op basis van de beelden van de camera in de winkel. Ze verklaarden dat ze de feiten pleegden "om stoer te doen". De twee meerderjarigen werden voor de strafrechter gedaagd. Het openbaar ministerie vroeg maandag 15 maanden cel voor C.M. en een jaar cel voor L.T. De twee beweerden tot inzicht te zijn gekomen. Hun advocaten drongen aan op een werkstraf. De uitspraak volgt op 14 oktober. (AFr)