Op 17 november 2016 zond het Canvas-programma Terzake telefoongesprekken uit het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens uit. Uit de opnames moest blijken dat het Brugse gerecht zich liet beïnvloeden door de familie van het slachtoffer. Het Gentse parket-generaal oordeelde echter dat daar geen sprake van was.

Peter Gyselbrecht bekende enkele dagen later in een persmededeling dat hij de bewuste telefoontaps doorspeelde aan de VRT-redactie. De zoon van André Gyselbrecht verklaarde dat hij handelde uit machteloosheid. Voor het misbruiken van het inzagerecht zat Peter Gyselbrecht drie dagen in voorhechtenis. In het dossier van de kasteelmoord werd hij later door de KI buiten vervolging gesteld.

In het onderzoek naar de gelekte tapgesprekken kwam journalist Bart Aerts als mededader in het vizier van de speurders. Voor beide verdachten wordt de verwijzing naar de correctionele rechtbank gevraagd. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, wil echter niets kwijt over de precieze tenlasteleggingen.

De verdediging vroeg om bijkomend onderzoek uit te voeren. Door dat verzoekschrift moest de behandeling voor de raadkamer voor onbepaalde tijd uitgesteld worden.

(BELGA)

Op 17 november 2016 zond het Canvas-programma Terzake telefoongesprekken uit het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens uit. Uit de opnames moest blijken dat het Brugse gerecht zich liet beïnvloeden door de familie van het slachtoffer. Het Gentse parket-generaal oordeelde echter dat daar geen sprake van was.Peter Gyselbrecht bekende enkele dagen later in een persmededeling dat hij de bewuste telefoontaps doorspeelde aan de VRT-redactie. De zoon van André Gyselbrecht verklaarde dat hij handelde uit machteloosheid. Voor het misbruiken van het inzagerecht zat Peter Gyselbrecht drie dagen in voorhechtenis. In het dossier van de kasteelmoord werd hij later door de KI buiten vervolging gesteld.In het onderzoek naar de gelekte tapgesprekken kwam journalist Bart Aerts als mededader in het vizier van de speurders. Voor beide verdachten wordt de verwijzing naar de correctionele rechtbank gevraagd. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, wil echter niets kwijt over de precieze tenlasteleggingen.De verdediging vroeg om bijkomend onderzoek uit te voeren. Door dat verzoekschrift moest de behandeling voor de raadkamer voor onbepaalde tijd uitgesteld worden.(BELGA)