Na de aanval op drie cipiers schakelde het personeel van de afdeling hoge veiligheid al over op een minimaal en dus strenger regime. Daarbij mogen gevangenen hun cel niet meer verlaten. Het gevangenispersoneel trok al eerder met enkele eisen naar de directie. Er werd al overlegd tussen personeel en directie, maar de gesprekken lopen vast.

"We hebben de indruk dat de gesprekken eenzijdig zijn en dat er niet geluisterd wordt naar de werknemers", zegt vakbondsecretaris Gino Hoppe. "We voelen dat er weinig respect is voor het personeel. Er zijn al maandenlang problemen. De directie beseft niet goed wat er precies gebeurd is. Dit had slecht kunnen aflopen." De gedetineerde van Tsjetsjeense origine was al eerder berucht voor zijn agressief gedrag.

Gevaarlijkste gedetineerde nog steeds niet overgeplaatst

Donderdag vindt opnieuw een overleg tussen directie en personeel plaats. "Als er geen verandering komt kan dit uitdraaien op een staking. De gevangenis heeft nu enkele gedetineerden verplaatst, maar het is een structureel probleem. Het gaat niet over enkele specifieke gevallen."

Onder meer 'gevaarlijkste gedetineerde' Ringo De Witte zou in augustus eindelijk overgeplaatst worden. Dat heeft de directie beloofd. In de tussentijd wordt De Witte in een strafcel gehouden op de vrouwenafdeling in Brugge. In maart 2018 viel Ringo nog een vrouwelijke cipier aan en dreigde hij met een zelfgemaakt wapen. Hij wacht op een overplaatsing naar het FPC in Gent, waar maximaal 264 mannelijke psychiatrische patiënten kunnen verblijven.

(belga)

Na de aanval op drie cipiers schakelde het personeel van de afdeling hoge veiligheid al over op een minimaal en dus strenger regime. Daarbij mogen gevangenen hun cel niet meer verlaten. Het gevangenispersoneel trok al eerder met enkele eisen naar de directie. Er werd al overlegd tussen personeel en directie, maar de gesprekken lopen vast. "We hebben de indruk dat de gesprekken eenzijdig zijn en dat er niet geluisterd wordt naar de werknemers", zegt vakbondsecretaris Gino Hoppe. "We voelen dat er weinig respect is voor het personeel. Er zijn al maandenlang problemen. De directie beseft niet goed wat er precies gebeurd is. Dit had slecht kunnen aflopen." De gedetineerde van Tsjetsjeense origine was al eerder berucht voor zijn agressief gedrag.Donderdag vindt opnieuw een overleg tussen directie en personeel plaats. "Als er geen verandering komt kan dit uitdraaien op een staking. De gevangenis heeft nu enkele gedetineerden verplaatst, maar het is een structureel probleem. Het gaat niet over enkele specifieke gevallen."Onder meer 'gevaarlijkste gedetineerde' Ringo De Witte zou in augustus eindelijk overgeplaatst worden. Dat heeft de directie beloofd. In de tussentijd wordt De Witte in een strafcel gehouden op de vrouwenafdeling in Brugge. In maart 2018 viel Ringo nog een vrouwelijke cipier aan en dreigde hij met een zelfgemaakt wapen. Hij wacht op een overplaatsing naar het FPC in Gent, waar maximaal 264 mannelijke psychiatrische patiënten kunnen verblijven.(belga)