Paardenkweker riskeert celstraf voor toetakelen fotograaf in Torhout

© Getty Images/500px Prime
Redactie KW

Een 56-jarige paardenkweker riskeert een voorwaardelijke celstraf voor slagen aan een fotograaf. Op 23 juli 2017 was W.V. aanwezig op een driedaags ruiterevent in de Flandria Ranch in Torhout. Ook slachtoffer N.C. was er om foto’s van ruiters te nemen.

Na afloop van het evenement bood hij die te koop aan. Aan zijn stand stond een lange wachtrij maar W.V. had geen zin om aan te schuiven en stak de rij voorbij om de foto’s van zijn dochter te bemachtigen. De fotograaf stuurde hem echter terug, waarop W.V. hem twee slagen in het gezicht verkocht. “Mijn cliënt was kansloos tegen deze boom van een vent”, pleitte de advocaat van N.C.

“Hij was vier dagen werkonbekwaam en durfde nadien niet meer fotograferen op events. Uit pure angst besloot hij zelfs zijn hobby stop te zetten.” N.C. vroeg een schadevergoeding van 5.700 euro. W.V. vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft niet geslagen. Er is geen enkel bewijs. Het was de fotograaf die zich agressief opstelde”, aldus zijn advocaat. De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 14 mei.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier