Overvallers vijftiger vrij onder voorwaarden

Het slachtoffer woont in de Torenhofstraat. © GoogleMaps
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tijdens de nacht van maandag 10 augustus op dinsdag 11 augustus werd een 55-jarige man uit De Haan overvallen in zijn eigen huis. De politie kon een 44-jarige verdachte uit Zeebrugge oppakken.

Het slachtoffer woont in de Torenhofstraat in De Haan en kreeg bezoek van een koppel. Daarbij werd de man hard aangepakt. “De man kreeg enkele klappen te verwerken. De dader werd vergezeld van een vrouw. Er werd onder andere een televisietoestel meegenomen, maar ook een gsm, een frigobox, een laptop en cash geld”, bevestigt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan.

Het slachtoffer kende de daders bij naam en belde meteen na hun aftocht de politie. Die kon dezelfde dag nog de vermoedelijke daders oppakken. Het gaat om een 44-jarige man met de Belgische nationaliteit en wonende in Zeebrugge.

Ook de dame, een 23-jarige uit Bredene, was bij hem toen de politie de man kwam oppakken. Beide verdachten werden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hen vrij onder voorwaarden, maar ze zullen zich op latere datum moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier