Overvaller nachtwinkel krijgt 18 maanden cel maar moet niet naar gevangenis terugkeren

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Roeselare die in augustus 2019 een nachtwinkel langs de Sint-Amandsstraat in Roeselare overviel, is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden. Enkel de periode van 5 maanden die hij al in voorhechtenis zat, sprak de rechter als effectieve straf uit.

Thijs L. stapte ‘s nachts rond 3 uur gemaskerd en gewapend de nachtwinkel binnen. Hij riep: “Donnez moi l’argent, vite vite! Hij ging er uiteindelijk met 250 euro cash geld vandoor en reed daarna met zijn eigen auto weg. Het wapen bleek echt maar niet geladen. Veel moeite om de dader te identificeren had de politie niet, want de uitbater had hem als een regelmatige klant herkend. Bovendien reed hij na de overval weg met zijn auto en konden de nummerplaten genoteerd worden.

Op de dag van de overval bleek hij te weinig geld te hebben om cocaïne te kopen. Hij besloot dan maar een overval te plegen. “Hij kampt met een bipolaire stoornis”, pleitte zijn advocaat. “Als hij zijn medicatie neemt, is er niks aan de hand. Maar toen zat hij alleen thuis, nam zijn medicatie niet en had drugs gebruikt. Ondertussen heeft hij zijn leven herpakt en legt hij al maanden negatieve drugtests af.”

Thijs L. zelf drukte zijn spijt uit. “Vijf maanden voorhechtenis hebben me wakker geschud. Ik ben ondertussen een volledig andere weg ingeslagen en heb al mijn voorwaarden correct nageleefd.”

Hij is ook veroordeeld omdat twee portefeuilles stal toen hij als installateur bij klanten op thuisbezoek ging. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten