Op 6 mei ging A.R. (79) uit Oostende haar zoon een bezoekje brengen in de gevangenis van Brugge. Aan de ingang gedroeg de oude vrouw zich bijzonder zenuwachtig, waarna ze aan een fouille onderworpen werd. Ze bleek drie paxons heroïne op zak te hebben. Naar eigen zeggen had ze de drugs gevonden aan een vuilnisbak op het plein voor de gevangenis, maar het parket hechtte daar geen geloof aan. "Het is duidelijk dat zij de drugs mee had voor haar zoon, die trouwens vastzit voor drugsfeiten", stelde de procureur tijdens de pleidooien. "Dit was geen daad uit moederliefde, maar eerder uit moederkwaad". De procureur vroeg acht maanden cel en een boete voor de vrouw, die nog een blanco strafblad had.

Advocaat Jan Dekersgieter vond die vordering veel te streng. "Het is de eerste maal dat mijn cliënte voor een rechter moet verschijnen", pleitte hij. "De woorden van het openbaar ministerie komen bijzonder hard aan want zij ziet haar zoon heel graag. Ze blijft erbij dat ze het pakketje met drugs gevonden heeft. Ze had zelfs niet door dat het drugs waren en heeft het gewoon meegenomen. Hopelijk kan een voorwaardelijke bestraffing volstaan." De rechter volgde evenwel de stelling van het parket en veroordeelde de vrouw tot acht maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 6.800 euro met uitstel. Tijdens de pleidooien gaf hij de vrouw nog een wijze raad mee: "Raap in het vervolg geen pakketjes meer op alvorens je de gevangenis binnengaat. Drugs vormen een gigantische plaag in de gevangenis en het komt altijd binnen via bezoekers."

(AFr)

Op 6 mei ging A.R. (79) uit Oostende haar zoon een bezoekje brengen in de gevangenis van Brugge. Aan de ingang gedroeg de oude vrouw zich bijzonder zenuwachtig, waarna ze aan een fouille onderworpen werd. Ze bleek drie paxons heroïne op zak te hebben. Naar eigen zeggen had ze de drugs gevonden aan een vuilnisbak op het plein voor de gevangenis, maar het parket hechtte daar geen geloof aan. "Het is duidelijk dat zij de drugs mee had voor haar zoon, die trouwens vastzit voor drugsfeiten", stelde de procureur tijdens de pleidooien. "Dit was geen daad uit moederliefde, maar eerder uit moederkwaad". De procureur vroeg acht maanden cel en een boete voor de vrouw, die nog een blanco strafblad had.Advocaat Jan Dekersgieter vond die vordering veel te streng. "Het is de eerste maal dat mijn cliënte voor een rechter moet verschijnen", pleitte hij. "De woorden van het openbaar ministerie komen bijzonder hard aan want zij ziet haar zoon heel graag. Ze blijft erbij dat ze het pakketje met drugs gevonden heeft. Ze had zelfs niet door dat het drugs waren en heeft het gewoon meegenomen. Hopelijk kan een voorwaardelijke bestraffing volstaan." De rechter volgde evenwel de stelling van het parket en veroordeelde de vrouw tot acht maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 6.800 euro met uitstel. Tijdens de pleidooien gaf hij de vrouw nog een wijze raad mee: "Raap in het vervolg geen pakketjes meer op alvorens je de gevangenis binnengaat. Drugs vormen een gigantische plaag in de gevangenis en het komt altijd binnen via bezoekers." (AFr)