Oostendenaar met handgranaat in locker ontkent plannen aanslag

Redactie KW

Een 47-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor inbreuken op de wapenwet en dreigen met een aanslag bij zijn vroegere werkgever CNH Industrial in Zedelgem. Daar werd in zijn locker een handgranaat gevonden.

Op 22 mei vorig jaar kreeg de hr-manager van CNH Industrial in Zedelgem via via te horen dat toenmalig werknemer B.G. (47) een handgranaat in zijn locker had liggen. Hij verwittigde de politie waarna de ontmijningsdienst Dovo ter plaatse kwam.

In het kastje van de Oostendenaar werd inderdaad een handgranaat aangetroffen, maar die bleek geen ontstekingsmechanisme te bevatten. Het ding was met andere woorden ongevaarlijk.

Diverse wapens

Nog diezelfde avond vielen tien leden van de speciale interventie-eenheid de woning van B.G. in Oostende binnen. De man werd uit zijn zetel geplukt en een paar uur meegenomen voor verhoor. In zijn woning werden diverse wapens in beslag genomen, waaronder werpsterren, boksijzers, telescopische wapenstokken en een nunchaku (oud oosters slagwapen, red.).

Volgens de hr-manager had B.G. gedreigd met een aanslag op het bedrijf als hij ontslagen zou worden. Maar dat betwistte de man tijdens zijn proces met klem. “Mijn cliënt heeft nooit zoiets gezegd”, stelde zijn advocaat.

Uitspraak op 4 november

“Die manager had dit ook niet zelf uit zijn mond gehoord maar via anderen vernomen. Die granaat was absoluut niet bedoeld voor een aanslag. Mijn cliënt kreeg die ooit van een vriend, die intussen overleden is.”

Voor het wapenbezit vroeg de verdediging de gunst van de opschorting, voor de bedreigingen de vrijspraak. Het openbaar ministerie vroeg de toepassing van de strafwet. De uitspraak volgt op 4 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier