Notoire oplichtster uit Knokke-Heist verdacht van een honderdtal feiten

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. © GF
Redactie KW

In een grote oplichtingszaak heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van een 44-jarige vrouw uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd. De verdachte zou ondertussen al voor ongeveer honderd feiten in aanmerking komen. Haar 23-jarige dochter werd in hetzelfde dossier in maart wel al onder voorwaarden vrijgelaten.

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de vastgoedsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.

In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter.

Ook de afgelopen maanden bleven zich gedupeerden melden bij de politie. Volgens haar advocaat Mathieu Langerock werd Carine B. naar aanleiding van die nieuwe klachten al opnieuw verhoord. In totaal zou er ondertussen sprake zijn van ongeveer honderd feiten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier