Nieuwe jetonautomaat opnieuw opengebroken bij VK Dadizele

© belga
Redactie KW

Voor de tweede keer in enkele maanden tijd is voetbalvereniging VK Dadizele het slachtoffer geworden van een opmerkelijke inbraak.

Ook nu had de dader of daders het gemunt op de jetonautomaat die in de voetbalkantine stond opgesteld. Verder bleef alles in de voetbalkantine onaangeroerd en is er niets anders verdwenen. “Sinds donderdagmiddag hangt er nog maar een nieuwe jetonautomaat in onze kantine. Dinsdagochtend stelden we vast dat die volledig uit de muur was gebroken. De inbraak vond plaats tussen maandagavond 21 uur en dinsdagochtend 8 uur”, aldus voorzitter Bart Allossery.

Bij de vorige inbraak, in februari, gingen de inbrekers er van door met de inhoud van de jetonautomaat. Dat was toen iets meer dan honderd euro. “Ook nu zat er bijlange niet veel geld in de automaat. Maar dat de inbrekers dan ook het toestel dat toch zo’n veertig kilo weegt, volledig demonteren, daar kan ik echt niet bij. Een dergelijke automaat kost al snel vierduizend euro“, aldus de voorzitter.

De dader of daders verschaften zich een toegang tot de kantine via een voormalige raam dat dichtgemaakt werd en waarachter er zich nu ook isolatie bevond. “Het is echt frustrerend dat dit twee keer op enkele maanden tijd gebeurt en er opnieuw serieuze materiële schade is.” De club bracht dinsdagochtend de politie op de hoogte. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier