Negen maanden cel gevorderd voor schietpartij aan station Brugge

© JVM
Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een schietpartij aan het station van Brugge. Antony W. vuurde met een luchtdrukgeweer in het gezicht van een liefdesrivaal. Het openbaar ministerie vorderde negen maanden gevangenisstraf.

De feiten speelden zich op 1 augustus 2018 af in de buurt van het station van Brugge. Op het Stationsplein kwam het tot een woordenwisseling tussen Antony W. en K.V. (34). Tijdens dat conflict schoot W. met een bolletjesgeweer in het gezicht van het slachtoffer. V. vluchtte bloedend weg, maar hield aan het incident slechts beperkte verwondingen over. De burgerlijke partij vorderde een schadevergoeding van 500 euro.

Aan de politie gaf de beklaagde na zijn arrestatie toe dat hij geschoten had. Het is niet helemaal duidelijk wat de precieze aanleiding voor de feiten was, maar volgens het parket was er wel sprake van een aanslepende vete tussen de mannen. V. had blijkbaar een relatie met de ex-partner van de beklaagde.

Antony W. liet donderdagochtend verstek gaan voor zijn proces. Het OM vorderde negen maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor het met voorbedachten rade toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. De rechter doet op 19 december uitspraak.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier