Moordende vrouwen zijn van alle tijden. Mannen handelen overwegend in een impulsieve bui. "Hun stoppen slaan door", zo wordt gezegd. Ze gebruiken meer geweld. Zijn agressiever en bruter. Moordenaressen kiezen voor de zachtere aanpak zoals vergiftiging en verdoving, gevolgd door verstikking. Nog typisch: vrouwen zijn eerder geneigd een derde, meestal een man in te schakelen.

Lijk aan stukken gezaagd

Zoals de echtgenote van Roland Lefever uit Nieuwpoort, die haar overspelige man door een Franse huurdoder laat ombrengen. De vrouw van dokwerker Jan Van der Heyden uit Dudzele vermoordt haar ook al overspelige man met een hakmes en zaagt het lijk aan stukken. Een lerares uit Oostende wil van haar collega-minnaar, "dien dikke profiteur", uit Zedelgem af. Ze doodt hem in bed met een slagersmes. Er is de moord op boer Roger Kerckaert uit Oostkamp door zijn vrouw. Deze ophefmakende zaak is in het collectief geheugen als de 'beerputmoord' gegrift. Het is tevens de afgang van meester Jef Vermassen als gereputeerde assisenpleiter.

Dat alles inspireerde tot de zevendelige reeks 'moordvrouwen' in de elf edities van Krant van West-Vlaanderen in juli en augustus.

Moordvrouwen, 7 weken lang in De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, Kortrijks handelsblad, Brugsch Handelsblad en De Zeewacht