Nog altijd geen psychiatrisch verslag in onderzoek naar moord op Leander: “Geen idee waarom het zo lang duurt”

De 22-jarige J.D. en zijn advocaat Randall Huysentruyt tekenen beroep aan tegen de beslissing van de Brugse raadkamer dinsdagochtend. Die besliste om de aanhouding van de jongeman met twee maanden te verlengen, maar daar gaat de verdediging niet mee akkoord.

De twintiger zit ondertussen bijna drie jaar in de cel na de moord op Leander Quintyn (32) in Tielt. In al die tijd is er van een psychiatrisch verslag geen sprake. “We hebben geen idee waarom het zo lang wachten is”, zegt meester Huysentruyt.

Leander Quintyn (32) werd op zaterdag 6 maart 2021 rond 22.50 uur neergestoken in het centrum van Tielt. Het slachtoffer was op weg naar huis toen Jarod D. hem plots neerstak met verschillende messteken. De dertiger werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar uiteindelijk aan zijn verwondingen.

De feiten dateren ondertussen van bijna drie jaar geleden en de speurders stonden ruim een maand voor een raadsel wie de moord pleegde. Jarod D. praatte in april echter zijn mond voorbij tegen een derde en verblijft sinds 26 april 2021 in de gevangenis. De bal ging aan het rollen toen de gesprekspartner van Jarod D. contact opnam met de politie. Sindsdien krijgen de speurders en justitie maar geen schot in de zaak. Zo blijft het voorlopig gissen naar een motief waarom Jarod D. het slachtoffer te lijf ging. De twee kenden elkaar namelijk helemaal niet.

Zoveelste keer

De ondertussen 22-jarige Jarod D. verscheen dinsdagochtend voor een zoveelste keer voor de Brugse raadkamer. Die besliste om zijn aanhouding met twee maanden te verlengen, maar daar gaat de verdediging niet mee akkoord. Het is volgens hen absurd dat er bijna drie jaar na de feiten nog steeds geen sprake is van een psychiatrisch verslag. “We hebben geen idee waarom het zo lang wachten is”, zegt meester Huysentruyt. En dat verslag kan wel eens heel belangrijk zijn, want enkel zo kan vastgesteld worden of Jarod D. al dan niet toerekeningsvatbaar is.

De verdediging drong dinsdag tevergeefs aan op een vrijlating onder voorwaarden. Jarod D. en zijn advocaat zijn daarom van plan om deze middag nog in beroep te gaan. (CC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier