Maandag reconstructie van dubbele moord op zusjes Maud (8) en Ona (5)

(fotomontage KW)
Redactie KW

Het gerecht organiseert maandag een wedersamenstelling van de dubbele moord op de zusjes Maud (8) en Ona (5) V. in Waardamme. De meisjes werden op woensdag 16 november om het leven gebracht door hun vader Chris.

De boerderij met vakantiewoning van Chris V. en Astrid G. in de Sijslostraat in Waardamme wordt maandagochtend het toneel voor de reconstructie van de dubbele moord die er zich vorige maand afspeelde. Landbouwer Chris V. verstikte er op woensdag 16 november zijn twee dochtertjes op de meest gruwelijke wijze, ging een eindje met de auto rijden en legde zijn dode dochtertjes vervolgens elk apart in een bedje. Het ene meisje in het woonhuis, het andere in de vakantiewoning.

De boerderij waar Chris V. zijn dochtertjes om het leven bracht. (foto LK)
De boerderij waar Chris V. zijn dochtertjes om het leven bracht. (foto LK)

Na de feiten belde hij Astrid G. op, de moeder van de kindjes met wie hij in een echtscheidingsprocedure verwikkeld was, en zei haar dat ‘het te laat was’. Chris V. schreef ook nog een brief waarin hij stelde dat hij ‘van de aardbol wou verdwijnen en de kinderen zou meenemen’ en gaf toe de feiten gepleegd te hebben ‘uit wraak’. Dezelfde avond nog werd hij ingerekend door de politie, die kort daarvoor de overleden meisjes aangetroffen had. Zes dagen later vonden de ouders van Astrid de brief in hun brievenbus.

Bekentenissen

Chris V. legde zowel bij de politie als bij de onderzoeksrechter bekentenissen af. Dat verhaal wil het gerecht nu toetsen door Chris V. tijdens de reconstructie de feiten te laten naspelen. De man zal dus aan alle aanwezigen moeten tonen hoe hij zijn eigen dochtertjes om het leven bracht. Ook Astrid G. zal daarbij aanwezig zijn. “Zij wil heel echt weten wat er zich precies afgespeeld heeft. Ze zit nog met heel veel vragen waarop ze hoopt een antwoord te krijgen”, aldus haar advocaat Kristiaan Vandenbussche.

De Sijslostraat in Waardamme, waar momenteel wegenwerken aan de gang zijn, zal volledig afgesloten zijn. De reconstructie start ’s morgens al om 9 uur en zal wellicht minstens de hele voormiddag duren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.