Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. (24) zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.

In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. Ondertussen is er al sprake van 155 benadeelde personen of bedrijven.

Carine B. en haar dochter werden begin januari 2018 aangehouden door de onderzoeksrechter. Sherlyn D. werd enkele maanden later al onder voorwaarden vrijgelaten. Haar moeder zit ondertussen al anderhalf jaar in voorhechtenis. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat ze minstens tot aan het proces in de cel moet blijven. Ook een derde verdachte zal zich binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor zijn beperkt aandeel in de zaak. De man wordt onder andere verdacht van schriftvervalsing, maar heeft met de oplichtingen zelf niets te maken.

(BELGA)

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. (24) zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. Ondertussen is er al sprake van 155 benadeelde personen of bedrijven.Carine B. en haar dochter werden begin januari 2018 aangehouden door de onderzoeksrechter. Sherlyn D. werd enkele maanden later al onder voorwaarden vrijgelaten. Haar moeder zit ondertussen al anderhalf jaar in voorhechtenis. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat ze minstens tot aan het proces in de cel moet blijven. Ook een derde verdachte zal zich binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor zijn beperkt aandeel in de zaak. De man wordt onder andere verdacht van schriftvervalsing, maar heeft met de oplichtingen zelf niets te maken.(BELGA)