Minimaal regime blijft aan in gevangenis Brugge

© belga
Redactie KW

Het gevangenispersoneel in de gevangenis van Brugge blijft het minimaal regime in de afdeling hoge veiligheid aanhouden. Dat meldt woordvoerster van het gevangeniswezen Kathleen Van De Vijver. Het personeel schakelde over op het regime nadat een gedetineerde drie cipiers toetakelde.

De feiten dateren van vorige week woensdag. Plots ging een gedetineerde enkele cipiers te lijf. Bij de slagen liepen drie cipiers ernstige verwondingen op. Ze werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man van Tsjetsjeense origine stond al langer bekend om zijn agressief gedrag binnen de gevangenismuren. Ondertussen werd de 28-jarige man aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Na overleg besloot het gevangenispersoneel om over te schakelen op een minimaal regime. Dat betekent onder andere dat de gevangenen geen bezoek kunnen ontvangen. Donderdagochtend werd na een tweede overleg zelfs besloten dat op de hoge veiligheid tot en met zondag enkel de maaltijden bedeeld worden.

Maandagavond is er overleg geweest tussen directie en personeel. Daarin stelde het personeel enkele eisen aan de directie. In de loop van de week wordt een overeenkomst verwacht. Tot die tijd blijft het minimaal regime aan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier