Mini Cooper van gemeenteraadslid gestolen

© (Foto TL)
Redactie KW

Dieven hebben vannacht een Mini Cooper gestolen in Kristus-Koning, een wijk in Brugge. Het gaat om de wagen van gemeenteraadslid Nele Caus (N-VA). “De sleutel heb ik nog. Dus wellicht kraakten ze gewoon het systeem”, zegt ze.

Gemeenteraadslid Nele Caus wachtte woensdagmorgen een heel onaangename verrassing toen ze buiten kwam. uit haar woning in de Lauwerstraat in Brugge. Haar wagen – een grijsgroene Mini Cooper – stond niet meer langs de straat geparkeerd. Al snel werd duidelijk dat de wagen gestolen was.

“De sleutel hing gewoon nog in ons sleutelrekje”, zegt Nele. “Het gaat om een contactloze sleutel, dus ik vermoed dat ze het systeem konden kraken en zo met mijn autootje weg reden.”

Nele verwittigde meteen de politie en die startten hun onderzoek direct. Ondertussen werd duidelijk dat de ANPR-camera’s de auto nog één keer registreerden. “Op de Bevrijdingslaan rond 5.23 uur. In de richting van de Expresweg. Maar daarna niets meer. Ik vrees dan ook dat ze al lang de grens over zijn en de vogels zijn gaan vliegen. Het duurt me wat te lang voor hij opnieuw opgemerkt is.”

Al hoopt Nele natuurlijk dat de daders en vooral haar auto nog gevat kan worden. “Dit maakt me echt kwaad”, zegt ze. “Het is frustrerend dat er geen camerabeelden van de diefstal zijn. Maar ze moeten gewoon van andermans spullen af blijven. Ik heb ook hard gewerkt voor die auto. En dan komen ze die zomaar van voor de deur stelen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier