Mededader zinloos geweld na schooltijd ook terecht

Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Wevelgem, die op 19 februari een medeleerling van de campus Engineering van het Guldensporencollege in Kortrijk vasthield terwijl hij van een minderjarige klappen kreeg, is door het parket mee gedagvaard voor de slagen en verwondingen. De minderjarige dader vloog drie maanden in een jeugdinstelling.

De vechtpartij was op een filmpje op sociale media te zien en lokte een golf van verontwaardiging uit. Het filmpje liet zien hoe een jonge kerel in de Kerkweg, vlakbij het VTI, naast het slachtoffer wandelde, zijn rechterarm over de schouder. Op een bepaald moment loste de dader zijn greep, keek hij de scholier aan en haalde een eerste keer uit. Naarmate de seconden vorderden, werden de vuistslagen erger en sneller. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen belaagd door een groepje van acht jongeren. Hij verloor ook even het bewustzijn. De aanleiding voor het incident was een ruzie die het slachtoffer op school had met een jongere broer van de tiener die hem toetakelde.

De agressor kwam duidelijk in beeld en kon meteen geïdentificeerd worden. Hij bleek nog minderjarig. De jeugdrechter stuurde hem drie maanden naar een jeugdinstelling. Maar ook Oumar I. (19), die slachtoffer I.K. vasthield terwijl hij slagen kreeg, deelt nu in de brokken. Hij kreeg ook een dagvaarding in de bus maar daagde niet op voor zijn proces. De openbare aanklager eiste een deels voorwaardelijke celstraf van 12 maanden. Vonnis op 25 november.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier